Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпроси за 156 2,4JTD 150коня

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпроси за 156 2,4JTD 150коня

Здравейте! Знам, че е изписано много за тази кола с този мотор, доста изчетох, но все пак ми останаха въпроси. Интересува ме първоначалното обслужване в какъв ценови диапазон е, основните болежки на този мотор какви са и за какво да се ослушвам при конкретния оглед на този мотор? Казваха ми за някакви лагери по мотора или нещо подобно които ако не са добре се чували доста ясно, а филма с тях бил скъп и неприятен. Какъв разход да очаквам, какви проблеми може да има като цяло конкретно този мотор в това купе - спорт вагон 2002година? Срещах всевъзможни отговори на тези въпроси и не ми стана ясно за това моля да ме извините и да се систематизира по този начин в 1 тема точно за този мотор и купе. Нов съм и моля да ме извините ако има и тема, която ми е обягнала на търсачката.
    Поздрави на всички и благодаря предварително !

Конкретната обява: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=11r8u1

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=54776
    sigpic

Comment

проблеми бол. зимай без да му мислиш. неможе да се систематизира нещо такова. на един може да му се е развалил мотора, на друг турбината, на трети помпата, на четвърти четвърто, на пети шесто. да не мислиш че ще купиш кола с проявени всички косури?
      JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от streetracer1 Покажи съобщение
        Здравейте!
        Добре дошъл!

Знам, че е изписано много за тази кола с този мотор, доста изчетох, но все пак ми останаха въпроси. Интересува ме първоначалното обслужване в какъв ценови диапазон е
        Ако всичко по ролките е за смяна - 1000-1200 лв (300 ангр. комплект, 300 обтегач, 2х100 ролки, 70 водна помпа, 120 - масло, 70 филтри, 100 - труд). Ако си късметлия може да минеш без обтегача и 2-те ролки по 100 (даже и водната може, но по-добре не).

основните болежки на този мотор какви са и за какво да се ослушвам при конкретния оглед на този мотор?
        Като цяло мотора е здраво добиче. Няма детски болести, специфични за него. За ослушване - всичко на съвременен дизел - помпата да не звучи съмнително, маховика, съединителя. Най-добре е диагностика да се видят и датчиците в какво състояние са.

Казваха ми за някакви лагери по мотора или нещо подобно които ако не са добре се чували доста ясно, а филма с тях бил скъп и неприятен.
        Не мога да ти помогна тук.

Какъв разход да очаквам, какви проблеми може да има като цяло конкретно този мотор в това купе - спорт вагон 2002година?
        8.5-10 - градско, 6-7.5 - извън.

Срещах всевъзможни отговори на тези въпроси и не ми стана ясно за това моля да ме извините и да се систематизира по този начин в 1 тема точно за този мотор и купе. Нов съм и моля да ме извините ако има и тема, която ми е обягнала на търсачката.
        Поздрави на всички и благодаря предварително !

Конкретната обява: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=11r8u1
        Привлекателна изглежда, има темпомат (голяма благина). Все ми се струва, че съм я виждал из форума... или поне джантите.
        Subaru Legacy 3.0R
        Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
        sigpic

Comment

Ще ти е студено зимата ..... също
          sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
          Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
          Ramstein - Benzin
          https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Колега vladev, благодаря! Това беше точно каквото ми трябваше! А защо да ми е студено зимата не схванах?

http://www.cars.bg/u765545
            Този екземпляр също ми допада много, само притеснява, че има чип. Човека каза, че бил правен в софия, но не питах при кого. Каза, че не е проблем да се върне оригиналният софт, защото някак не съм им фен на чиповете. Какво може да се очаква от кола карана с чип ? Последиците от чипа ги знам - сединител, турбина и прочие, но какво специфично да оглеждам?

Comment

Бавно загрява дизела, по принцип.... за това зимата ще си дзиндзирикаш
              Не е ли малко скъпичка тая ?!
              sigpic

Comment

Колега vladev, благодаря! Това беше точно каквото ми трябваше! А защо да ми е студено зимата не схванах?

Този екземпляр също ми допада много, само притеснява, че има чип. Човека каза, че бил правен в софия, но не питах при кого. Каза, че не е проблем да се върне оригиналният софт, защото някак не съм им фен на чиповете. Какво може да се очаква от кола карана с чип ? Последиците от чипа ги знам - сединител, турбина и прочие, но какво специфично да оглеждам?
                Не е задължително това нещо някой хора слагат чипове за да смъкнат разхода не да я газират ..... добра е цената аз за толкова спазарих мойта през 2009 година а той получава бая повече екстри по нова за същите пари ....
                sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                Ramstein - Benzin

Comment

Тази е кола е зле, и продавачите и са цървули. Обикновено скриват силно износените волан и педали, а тези са тапицирали некадърно волана и колата от снимките си личи че е захабена. Това - чипове-мипове- не ги слушай кво ти говорят.
                  AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                  Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                  sigpic

Comment

Подкрепям мнението на Стилиан.
                    То от снимките личи,че е пълен шит.Близо ми е,но не виждам смисъл само да се разкарвам......
                    Тоя волан все едно гледам напълнено черво.
                    Ужас.Недей,моля ти се.
                    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

колата не си струва ако струваше 60 000 лева. за тая цена е перфекна. ай на бас!
                      JTD 105+

Comment

Отказахте ме Попринцит и аз не обичам много джамбазите, но по телефона този говореше смислено. За волана и аз го забелязах и питах - каза няма проблем ще го разшием, кожата я сложихме, за да се връзва със салона.

Comment

Незнам за тея пари с тоя мотор волан се намира ... ама вие си знаете ...

Ramstein - Benzin

Comment

За чипа не се притеснявай грам - вече 2 години се кара с него и няма проблем.
                            А това, че е правен в Сф. е бих казал силно преувеличено.... не си спомням да съм бил в София, когато го правих. Да не си помислиш, че колата е моя - просто я познавам. Това, че не е налъскана за продажба не значи, че е в лошо техн. състояние. Другото се вижда от снимките.

Като цяло не се стряскай толкова от "чиповете", те много от италианските вносове си идват много по-неграмотно чипосани.

П.П. Така като чета какво пишеш, мисля че ти ми се обажда по тел. за моята 147жтд.
                            Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                            Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Working...
                            X